Facebook Instagram YouTube Tiktok

Costa Blanca Zuid

De ideale plek voor je tweede verblijf of vaste woonst

Costa Blanca Zuid heeft alles waarvan je droomt voor een tweede verblijf of een definitieve verhuizing naar Spanje. Deze streek op amper twee uurtjes vliegen, geniet van een heerlijk microklimaat met slechts enkele regendagen per jaar. Het toerisme ontwikkelt er zich op een duurzame manier met een maximale bescherming van de natuur en een minimale hoogbouw langs de kust. De restaurants zijn er nog authentiek Spaans, de mensen oprecht gastvrij. Het levensonderhoud is er aanmerkelijk goedkoper in vergelijking met België en Nederland.

Het microklimaat van de Costa Blanca Zuid is uitermate gezond voor mensen die lijden aan reuma en astma. Hun levenskwaliteit stijgt enorm.

Image
Image

Heerlijk warm in de winter, niet te heet in de zomer

Dankzij de bijzondere geografische ligging aan de zee met de bergen in het achterland, geniet Costa Blanca Zuid van een uniek microklimaat.

Deze specifieke omstandigheden houden de temperatuur in de winter op een aangenaam hoog niveau. In de zomer wordt het dan weer niet te heet. Terwijl andere regio’s in Spanje in de zomer kreunen onder temperaturen van 40°C en meer, geniet je aan de Costa Blanca Zuid van een aangename 30 à 35C°. Regen is er zeldzaam. Jaarlijks tellen we een gemiddelde van om en bij de 9 regendagen.

Dit microklimaat is uitermate gezond voor mensen die lijden aan reuma en astma. Hun levenskwaliteit stijgt enorm. Dankzij de zoutwinning in de beroemde zoutmeren hangt er veel gezond jodium in de lucht.

Image

Een toeristische topregio

Costa Blanca Zuid ontwikkelde zich de afgelopen jaren tot een toeristische topregio in Spanje. Dit gebeurde niet met massale hoogbouw langs de kustlijn, wel via strategisch ingeplande nieuwbouwprojecten waarbij de natuur en het authentieke karakter maximaal gevrijwaard bleven.

Het resultaat is een toeristische topregio met tal van culturele en historische trekpleisters en massa’s natuur om van te genieten. Je vindt er tal van zandstrandjes, prachtige lagunes, idyllische baaien én uitgestrekte duinen. ’s Avonds geniet je van een heerlijke topmaaltijd in een authentiek Spaans restaurant voor ongelofelijk lage prijzen.

Alicante, Torrevieja, Santa Pola, Cartagena, Guardamar,… ze zijn allemaal een bezoek of een langdurig verblijf meer dan een waard.

Image

Een perfecte luchtverbinding met België en Nederland.

Image

Een veilige en stabiele regio in Spanje

Costa Blanca Zuid is een veilige en stabiele regio in het zuiden van Spanje. Bovendien kan je er heel goedkoop leven. De prijzen voor het dagelijkse leven liggen er een stuk lager dan hier. Ook op vlak van vastgoed kan je nieuwe woningen kopen voor prijzen die je hier onmogelijk vindt.

De regio beschikt over een uitstekend wegennetwerk, een uitgebouwde gezondheidszorg, talrijke jachthavens en vele golfterreinen. Alles is er aanwezig om optimaal van het leven te genieten.

Image

Op slechts twee uur vliegen van België en Nederland

Met de internationale luchthavens van Alicante en Corvera op maximum een uurtje rijden heeft Costa Blanca Zuid een perfecte vliegverbinding met België en Nederland

Verschillende touroperators en lagekostenmaatschappijen organiseren dagelijkse vluchten naar beide luchthavens vanuit Brussel, Charleroi, Luik, Oostende … maar ook Antwerpen, Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam en Maastricht en Weeze.

Wie met de auto rijdt om bijvoorbeeld te ‘overwinteren’ heeft een aangename 2.000 kilometer voor de boeg.

Alles is aanwezig om optimaal van het leven te genieten.

Image
Image

De regio zelf ontdekken?

Overweeg je een huis, villa of appartement te kopen aan de Costa Blanca Zuid. Wij tonen je niet alleen de meest aantrekkelijke projecten, maar laten je ook de regio ontdekken.

Maak hier je afspraak met Marc Verkuringen die ter plaatse woont.

Maak een afspraak
Maak een afspraak
WhatsApp