Facebook Instagram YouTube Tiktok

Laatste nieuws

De zoutmeren van La Mata en Torrevieja
25 okt 2023

De zoutmeren van La Mata en Torrevieja

Ontdek het geheim van het zout dat wordt gewonnen uit de zoutmeren van La Mata en Torrevieja en laat je verwonderen door het betoverende roze zoutmeer. Dit beschermde natuurgebied strekt zich uit over een totale oppervlakte van 3.700 hectare, waarvan maar liefst 2.100 hectare bedekt is met water, waarvan 1.400 hectare in de prachtige lagune van Torrevieja en nog eens 500 hectare in het natuurmeer van La Mata.

Het zoutmeer van Torrevieja is niet alleen het grootste in Europa, maar het is tevens het enige zoutproductiegebied dat gebruikmaakt van drijvende machines voor de zoutwinning. Een bezoek aan dit wonderlijke landschap is een ervaring op zich. Je kunt de zoutbergen, die bekendstaan als "Garberas," bewonderen, en deze kunnen indrukwekkende hoogtes bereiken, tot wel 20 meter, vergelijkbaar met een gebouw van zeven verdiepingen. Onder begeleiding van een deskundige gids kun je niet alleen de zoutbergen bewonderen, maar ook aan de rand van het meer enkele prachtige foto's maken.

Tijdens je excursie zul je talloze fascinerende details ontdekken, zoals het veelvuldige gebruik van zout in verschillende industrieën en waarom het water van het meer een betoverende roze kleur heeft. Dit unieke fenomeen wordt veroorzaakt door pigmenten in bepaalde algen en bacteriën die gedijen in de extreme zoutomstandigheden van het meer. Deze micro-organismen dienen als voedsel voor de kleine garnalen genaamd Artemia Salina. Hoe geconcentreerder het zout in het water, des te overvloediger de bacteriën en des te intenser de roze tint van het meer.

Helaas is zwemmen en pootjebaden in deze zoutmeren niet toegestaan, maar de kans om dit unieke natuurverschijnsel te aanschouwen en te leren over de zouthistorie van de regio maakt het bezoek zeker de moeite waard.

Je kunt een kaartje kopen voor deze begeleide tour aan de haven in Torrevieja en jezelf onderdompelen in de wonderlijke wereld van de zoutwinning en het betoverende roze zoutmeer. 

Fotogalerij

Share


Eigenschappen

Maak een afspraak
WhatsApp