Facebook Instagram YouTube Tiktok

Laatste nieuws

Het gezellige Benijofar
9 okt 2024

Het gezellige Benijofar

Benijofar is een sfeervol dorp aan de zuidelijke Costa Blanca dat bekendstaat om zijn gemoedelijke sfeer en het ruime aanbod aan restaurants. Hier kun je genieten van de mediterrane keuken in een van de vele lokale eetgelegenheden, variërend van authentieke Spaanse tapasbars tot internationale restaurants.

Benijofar is gelegen aan de zuidelijke Costa Blanca in de provincie Alicante, Spanje. Dit charmante dorp ligt op slechts een paar kilometer ten zuiden van Rojales en grenst aan de populaire woonwijk Ciudad Quesada. De prachtige stranden van Guardamar del Segura liggen op slechts 10 minuten rijden, ideaal voor een dagje aan zee.

Benijofar is een charmant dorpje aan de Costa Blanca dat veel meer te bieden heeft dan alleen zijn rustige, authentieke sfeer. Of je nu houdt van cultuur, natuur of culinaire ervaringen, in Benijofar vind je het allemaal!

  • Eten en drinken: Het dorp staat bekend om zijn gezellige restaurants en bars waar je kunt genieten van de mediterrane keuken. Proef lokale tapas of dineer in een van de internationale eetgelegenheden.
  • Markten en winkels: Bezoek de wekelijkse markt waar je verse lokale producten kunt kopen, van groenten en fruit tot handwerk en kleding. Perfect om de lokale sfeer te proeven!
  • Natuurliefhebbers: Benijofar ligt vlakbij de rivier Segura, ideaal voor wandelingen en fietstochten door het groen. Ook het park Cañada Marsá is een mooie plek voor een ontspannen wandeling of picknick.
  • Culturele bezienswaardigheden: Ontdek de rijke geschiedenis van het dorp met een bezoek aan de traditionele kerk in het dorpscentrum. Benijofar heeft ook verschillende culturele evenementen en lokale feesten, zoals het jaarlijkse dorpsfeest in juli.
  • Dicht bij de stranden: Op slechts 10 minuten rijden vind je de prachtige stranden van Guardamar del Segura, perfect voor een dagje ontspannen aan de kust.

Benijofar biedt voor ieder wat wils, van culinaire hoogtepunten tot prachtige natuur en lokale tradities.
Het combineert een rustige dorpssfeer met de nabijheid van grotere steden en stranden, en is de perfecte plek voor fijnproevers en levensgenieters!

Fotogalerij

Share


Eigenschappen

Maak een afspraak
WhatsApp