Facebook Instagram YouTube Tiktok

Laatste nieuws

San MIguel de Salinas
30 jun 2024

San MIguel de Salinas

San Miguel de Salinas is een pittoresk Spaans dorp gelegen tussen de steden Torrevieja en Murcia, in de regio Costa Blanca Zuid. Op slechts tien kilometer van de kustlijn van Orihuela Costa biedt deze charmante gemeente een uniek uitzicht op zowel het binnenland als de nabijgelegen zoutmeren van La Mata en Torrevieja. Het dorp, dat op een heuvel van 75 meter boven zeeniveau ligt, biedt talrijke panoramische uitzichten en ademt een authentieke Spaanse sfeer uit, waardoor het een geliefde bestemming is voor zowel toeristen als vaste bewoners.

San Miguel de Salinas is een levendige gemeenschap met het hele jaar door activiteiten. In het centrum van het dorp vind je een scala aan bars, restaurants, supermarkten en traditionele Spaanse winkels. De wekelijkse markt, die elke woensdag plaatsvindt, trekt bezoekers uit de wijde omgeving. Hier vind je ongeveer 165 kraampjes met een verscheidenheid aan producten, variërend van vers fruit en groenten tot huishoudelijke artikelen en ambachtelijke producten.

Hoewel San Miguel de Salinas zelf geen strand heeft, liggen de prachtige zandstranden van Orihuela Costa op slechts enkele minuten rijden. Deze nabijheid tot de kust, gecombineerd met de rustige landelijke omgeving, maakt het dorp bijzonder aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar het beste van beide werelden.

Een van de unieke kenmerken van San Miguel de Salinas zijn de grotwoningen (Las Cuevas), waar je zelfs een heerlijk restaurant kunt vinden. Daarnaast biedt het gebied ten zuiden van het dorp een uitgestrekt zicht over citroen- en sinaasappelboomgaarden, die in bloei een zoete geur verspreiden. Ten westen van het dorp ligt het "La Pedrera" waterreservoir, omgeven door de majestueuze bergen van "Sierra Escalona" en "La Peña".

San Miguel de Salinas is niet alleen rijk aan natuurlijke schoonheid, maar ook aan cultuur en geschiedenis. De lokale kerk, een opvallende constructie in het hart van het dorp, is een bezoek meer dan waard. Dit alles maakt San Miguel de Salinas een charmante en veelzijdige bestemming voor iedereen die de authentieke Spaanse levensstijl wil ervaren.

Fotogalerij

Share

Maak een afspraak
WhatsApp