Facebook Instagram YouTube Tiktok

Laatste nieuws

Costa Blanca Zuid
22 jun 2024

Costa Blanca Zuid

De COSTA BLANCA ZUID is een prachtige regio in de provincie Alicante, gelegen aan de oostkust van Spanje. Dit gebied staat bekend om zijn schitterende stranden, aangename klimaat en levendige cultuur. Hier zijn enkele hoogtepunten van wat de Costa Blanca Zuid te bieden heeft:

Adembenemende Stranden

De Costa Blanca Zuid is gezegend met kilometerslange zandstranden en kristalhelder water. Bekende stranden zoals Playa Elisa, La Marina, Guardamar del Segura, La Mata, Playa de la Zenia, Playa Flamenca, Cabo Roig en Punta Prima trekken jaarlijks duizenden toeristen. Of je nu houdt van zonnebaden, zwemmen of watersporten, de stranden van de Costa Blanca Zuid bieden voor ieder wat wils.

Pittoreske Dorpen en Steden

De regio herbergt charmante dorpen en bruisende steden. Torrevieja, een populaire badplaats, biedt een levendige promenade, zoutmeren en een bruisend nachtleven. Elche, een stad rijk aan geschiedenis en cultuur, is perfect voor diegenen die willen genieten van historische architectuur en Spaanse tradities. Cartagena is een historische en culturele parel aan de zuidoostkust van Spanje, gelegen in de regio Murcia. Alicante, gelegen aan de Costa Blanca in de provincie Alicante, is een levendige en aantrekkelijke stad aan de oostkust van Spanje.

Natuur en Recreatie

Naast de stranden biedt de Costa Blanca Zuid prachtige natuurgebieden, zoals de zoutmeren van La Mata en Torrevieja, die een thuis bieden aan diverse vogelsoorten, waaronder flamingo's. Voor de actieve bezoeker zijn er tal van wandel- en fietsroutes beschikbaar die je door het adembenemende landschap van de regio leiden.

Gastronomie

De Costa Blanca Zuid is ook een paradijs voor fijnproevers. Geniet van traditionele Spaanse gerechten zoals paella, verse zeevruchten en tapas in een van de vele restaurants en tapasbars. De lokale markten bieden een overvloed aan verse producten, waarmee je de smaak van de regio echt kunt ervaren.

Klimaat

Met meer dan 320 dagen zon per jaar, biedt de Costa Blanca Zuid een aangenaam mediterraan klimaat. De milde winters en warme zomers maken het een ideale bestemming voor zowel een zomervakantie als een winterzonvakantie.

Vastgoed en Wonen

De Costa Blanca Zuid is ook populair onder expats en mensen die op zoek zijn naar een tweede huis. De regio biedt een breed scala aan vastgoedopties, van luxe villa's aan zee tot gezellige appartementen in het stadscentrum. De betaalbare kosten van levensonderhoud en de ontspannen levensstijl trekken mensen van over de hele wereld.

Kortom, de Costa Blanca Zuid is een regio die voor iedereen iets te bieden heeft, of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur, cultuur of een plek om je thuis te voelen. Het is een bestemming die je keer op keer zal verrassen en verwelkomen met open armen.

Fotogalerij

Share


Eigenschappen

Maak een afspraak
WhatsApp