Facebook Instagram YouTube Tiktok

Laatste nieuws

Een hypotheek nodig voor jouw Spaanse woning? Wij kunnen je daarbij helpen.
27 mei 2024

Een hypotheek nodig voor jouw Spaanse woning? Wij kunnen je daarbij helpen.

Bij het kopen van een woning in Spanje komt veel kijken, en het regelen van een hypotheek kan een complex proces zijn. Gelukkig staan wij van CoBla voor je klaar om je te begeleiden en te ondersteunen bij het verkrijgen van de juiste financiering voor jouw droomhuis.

Contacteer je bank vooraf

Als je een lening overweegt, is het verstandig om eerst contact op te nemen met je bank in je thuisland. Zij kunnen je informeren over de mogelijkheden en voorwaarden die zij bieden voor een buitenlandse hypotheek. Daarnaast kun je ook bij ons terecht voor advies en begeleiding om zo het beste financieringsplan te vinden.

Door vooraf goed geïnformeerd te zijn over je financiële mogelijkheden, voorkom je teleurstellingen en onrealistische verwachtingen. Wij helpen je graag om een duidelijk beeld te krijgen van het financiële plaatje, zodat je goed voorbereid aan de aankoop van je Spaanse woning kunt beginnen.

Ontdek hoeveel je kan lenen

Het is belangrijk om te weten hoeveel je kunt lenen voor je Spaanse woning. Wij kunnen je helpen bij het berekenen van je maximale leencapaciteit op basis van je inkomen, uitgaven en de waarde van de woning die je wilt kopen.

Maximale financiering in Spanje

In Spanje kun je doorgaans een hypotheek krijgen voor maximaal 70% van de waarde van de woning als niet-resident. Residenten kunnen vaak tot 80% van de woningwaarde lenen. Het is belangrijk om te weten hoeveel eigen middelen je nodig hebt om de aankoop te kunnen realiseren.

Bijkomende kosten

Naast de aankoopprijs van de woning zijn er verschillende bijkomende kosten waar je rekening mee moet houden, zoals notariskosten, registratiekosten, belasting en bankkosten. Wij kunnen je een overzicht geven van alle kosten die komen kijken bij het afsluiten van een hypotheek in Spanje.

Benodigde documenten

Voor het aanvragen van een hypotheek in Spanje heb je verschillende documenten nodig, zoals een geldig paspoort, bewijs van inkomen, bankafschriften en een Spaanse NIE-nummer (Número de Identificación de Extranjero). Wij helpen je om alle benodigde documenten te verzamelen en voor te bereiden.

Vervroegd aflossen

In Spanje is het mogelijk om je hypotheek vervroegd af te lossen, hoewel hier vaak extra kosten aan verbonden zijn. Wij kunnen je informeren over de voorwaarden en kosten van vervroegde aflossing bij verschillende banken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Hypotheek voor zelfstandigen of ondernemers

Ook als zelfstandige of ondernemer kun je een hypotheek krijgen in Spanje, hoewel het proces iets ingewikkelder kan zijn. Wij hebben ervaring met het begeleiden van zelfstandigen en ondernemers bij het verkrijgen van een hypotheek en helpen je graag bij het verzamelen van de benodigde documenten en informatie.

Heb je vragen of wil je meer informatie over het verkrijgen van een hypotheek voor jouw Spaanse woning? 

Neem contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen helpen bij het realiseren van je droom. Ons team staat klaar om je te begeleiden door het hele proces en ervoor te zorgen dat je de beste financieringsoplossing vindt.

Fotogalerij

Share

Maak een afspraak
WhatsApp