Facebook Instagram YouTube Tiktok

Laatste nieuws

Steeds meer Belgen en Nederlanders vestigen zich definitief in Spanje
26 mei 2024

Steeds meer Belgen en Nederlanders vestigen zich definitief in Spanje

Steeds meer Belgen en Nederlanders vestigen zich definitief in Spanje

De aantrekkingskracht van Spanje op Belgen en Nederlanders blijft toenemen, met een groeiend aantal dat ervoor kiest om zich definitief in dit zonnige land te vestigen. Dit fenomeen is te danken aan verschillende factoren die Spanje tot een ideale bestemming maken voor een permanente verhuizing.

Klimaat en levenskwaliteit

Een van de belangrijkste redenen waarom Belgen en Nederlanders naar Spanje verhuizen, is het aangename klimaat. Met meer dan 300 zonnige dagen per jaar biedt Spanje een heerlijk contrast met de vaak grijze en regenachtige Belgische en Nederlandse  weersomstandigheden. Deze overvloed aan zonlicht draagt bij aan een hogere levenskwaliteit en een gezondere levensstijl, wat veel Belgen en Nederlanders aantrekt.

Betaalbaar leven

In vergelijking met België en Nederland zijn de kosten van levensonderhoud in Spanje aanzienlijk lager. Huisvesting, dagelijkse boodschappen en uitgaansmogelijkheden zijn vaak betaalbaarder, waardoor gepensioneerden en jonge gezinnen met beperkte budgetten een comfortabel leven kunnen leiden. Bovendien biedt Spanje een breed scala aan onroerend goed, van moderne appartementen aan de kust tot traditionele landelijke finca's, waardoor er voor ieder wat wils is.

Gezondheidszorg en voorzieningen

Spanje beschikt over een uitstekend gezondheidszorgsysteem, zowel openbaar als privé, dat hoog staat aangeschreven in Europa. Dit biedt Belgen de geruststelling dat ze toegang hebben tot kwalitatieve medische zorg. Daarnaast zijn er tal van voorzieningen zoals scholen, sportfaciliteiten en culturele evenementen, die het land aantrekkelijk maken voor gezinnen en actieve senioren.

Levensstijl en cultuur

De Spaanse levensstijl, gekenmerkt door een ontspannen en sociale manier van leven, spreekt veel Belgen en Nederlanders aan. De nadruk op familie, de uitgebreide maaltijden en de talrijke festivals en feesten dragen bij aan een rijke en bevredigende levenservaring. Veel Belgen en Nederlanders waarderen ook de gastvrijheid van de Spaanse bevolking en voelen zich snel thuis in hun nieuwe omgeving.

Bereikbaarheid

Spanje is goed bereikbaar vanuit België, met tal van directe vluchten en een uitstekend wegennetwerk dat de belangrijkste steden en regio's met elkaar verbindt. Dit maakt het eenvoudig voor Belgen en Nederlanders om familie en vrienden in België te blijven bezoeken of om zelf bezoek te ontvangen, wat een belangrijke factor is voor diegenen die zich definitief in het buitenland vestigen.

Toenemende gemeenschap

De Belgische en Nederlandse gemeenschap in Spanje groeit gestaag, wat nieuwkomers een netwerk en steun biedt bij hun integratie. Er zijn tal van Belgische en Nederlandse clubs en verenigingen die activiteiten organiseren en de mogelijkheid bieden om gelijkgestemden te ontmoeten, wat de overgang naar een leven in Spanje vergemakkelijkt.

Kortom, de combinatie van een aangenaam klimaat, betaalbaar leven, uitstekende gezondheidszorg, een aantrekkelijke levensstijl en goede bereikbaarheid maakt Spanje tot een populaire bestemming voor Belgen en Nederlanders die op zoek zijn naar een nieuwe thuisbasis. De trend van definitieve vestiging in Spanje zal naar verwachting alleen maar toenemen, aangezien steeds meer Belgen en Nederlanders de voordelen ontdekken van het leven in dit prachtige land.

Fotogalerij

Share


Eigenschappen

Maak een afspraak
WhatsApp