Facebook Instagram YouTube Tiktok

Laatste nieuws

Het betoverende eiland Tabarca
20 apr 2024

Het betoverende eiland Tabarca

Een betoverende ontsnapping naar het eiland Tabarca aan de Costa Blanca
Gelegen voor de kust van Alicante, voorbij de glinsterende wateren van de Middellandse Zee, ligt het betoverende eiland Tabarca. Dit kleine eiland, ook bekend als Nova Tabarca, biedt een ontsnapping aan de drukte van het vasteland en nodigt bezoekers uit om te genieten van zijn rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en kristalheldere wateren.

Een historische schat

Tabarca heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 18e eeuw, toen het eiland werd gebruikt als toevluchtsoord voor lokale vissers die zich wilden beschermen tegen zeerovers en piraten. In 1768 gaf koning Karel III van Spanje opdracht tot de bouw van een vestingstad op het eiland, die later werd gebruikt als een strategisch bolwerk tegen zeerovers.

Vandaag de dag getuigen de goed bewaarde muren, vestingwerken en historische gebouwen nog steeds van het verleden van het eiland. Een wandeling door de smalle straatjes van de oude stad voert bezoekers mee terug in de tijd, waarbij ze kunnen genieten van de charme van de traditionele architectuur en de rustige sfeer.

Een paradijs voor natuurliefhebbers

Naast zijn historische betekenis biedt Tabarca ook een prachtige natuurlijke omgeving om te verkennen. Het eiland is omgeven door kristalheldere wateren en beschikt over prachtige stranden, zoals Playa de Tabarca en Playa del Tamarit, waar bezoekers kunnen ontspannen op het zachte zand en genieten van de warme zonnestralen.

Voor degenen die avontuur zoeken, biedt Tabarca ook uitstekende mogelijkheden om te snorkelen en te duiken. Onder de azuurblauwe wateren ontvouwt zich een onderwaterparadijs van kleurrijke koraalriffen, exotische vissen en fascinerende mariene flora en fauna. Duikliefhebbers zullen versteld staan van de diverse onderwaterwereld die het eiland te bieden heeft.

Een culinaire ervaring om te genieten

Na een dag vol verkenning kunnen bezoekers zich tegoed doen aan de heerlijke lokale keuken van Tabarca. Verse visgerechten zijn de specialiteit van het eiland, met verse vangsten rechtstreeks uit de omliggende wateren. Probeer de beroemde Caldero, een traditioneel visgerecht dat wordt bereid met lokale ingrediënten en doordrenkt is met de smaken van de Middellandse Zee.

Plan uw bezoek aan Tabarca

Of u nu op zoek bent naar geschiedenis, natuur of gewoon een ontspannen dag op het strand, Tabarca heeft voor elk wat wils. Bereikbaar per boot vanuit Alicante, Santa Pola en andere nabijgelegen kustplaatsen, is een bezoek aan dit betoverende eiland een onvergetelijke ervaring die u niet mag missen tijdens uw verblijf aan de Costa Blanca. Kom en ontdek de magie van Tabarca, waar geschiedenis, natuur en culinaire hoogstandjes samenkomen voor een onvergetelijke reis.

Fotogalerij

Share


Eigenschappen

Maak een afspraak
WhatsApp