Facebook Instagram YouTube Tiktok

Laatste nieuws

Met je huisdier op vakantie in Spanje
25 okt 2023

Met je huisdier op vakantie in Spanje

Denk aan het volgende als je je hond meeneemt op vakantie naar Spanje:

  1. Dierenpaspoort: Zorg ervoor dat je hond een dierenpaspoort volgens het Europees model heeft. Deze kun je verkrijgen bij de dierenarts.
  2. Identificatiechip: Je hond moet een identificatiechip dragen, zodat hij altijd traceerbaar is.
  3. Vaccinatie tegen hondsdolheid: Zorg ervoor dat je hond een geldige vaccinatie tegen hondsdolheid (rabiës) heeft. Deze vaccinatie moet minstens 1 maand voor de reis gegeven zijn en mag niet ouder zijn dan 1 jaar.
  4. Veiligheid in de auto: Laat je hond niet los in de auto tijdens het rijden, tenzij hij in de achterbak zit met een afscheiding.
  5. Ruim de ontlasting op: Zorg ervoor dat je altijd de ontlasting van je hond opruimt, zowel in de bebouwde kom als op het strand. Het niet opruimen kan leiden tot boetes.
  6. Hydratatie: Neem altijd water mee voor je hond, vooral tijdens de warme zomermaanden. Als je naar het strand gaat, is het ook handig om een parasol mee te nemen om je hond te beschermen tegen de zon.

Als je je hond in het vliegtuig wilt meenemen tijdens je vakantie naar Spanje, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

  1. Controleer de voorwaarden: Raadpleeg de vliegtuigmaatschappij van tevoren om er zeker van te zijn dat je je huisdier aan boord mag meenemen en om op de hoogte te zijn van de geldende voorwaarden. Niet alle maatschappijen accepteren huisdieren aan boord, zoals bijvoorbeeld Ryanair.
  2. Maatschappijen die wel huisdieren toelaten: Onder andere Transavia, KLM en Vueling staan huisdieren toe in het vliegtuig. Zorg ervoor dat je de specifieke regels en richtlijnen van de betreffende maatschappij volgt.

Er zijn 2 manieren om je hond in het vliegtuig mee te nemen:

  1. In de cabine: Als je hond in een officiële reistas past die onder de stoel voor je geplaatst kan worden, mag je huisdier met je meereizen in de cabine. Houd er rekening mee dat het maximaal toegestane gewicht en de afmetingen van de reistas per maatschappij kunnen verschillen. Tijdens de vlucht moet de reistas gesloten blijven.
  2. In het bagageruim: Je hond reist in een bench in het bagageruim van het vliegtuig. Hoewel je niet samen in de cabine zit, is er een speciaal verwarmd deel met klimaat- en drukbeheersing voor huisdieren. Zorg ervoor dat de kennel voldoet aan de wettelijke eisen van IATA (International Air Transport Association). Vraag bij je dierenwinkel om meer informatie als je twijfelt.

Fotogalerij

Share


Eigenschappen

Maak een afspraak
WhatsApp