Facebook Instagram YouTube Tiktok

Laatste nieuws

Invoeren van een auto in Spanje
18 mrt 2024

Invoeren van een auto in Spanje

Het invoeren van een auto in Spanje kan een procedure zijn die enige tijd in beslag neemt, maar met de juiste kennis en voorbereiding kan het soepel verlopen. Hier zijn de stappen die je moet volgen om een auto in Spanje in te voeren:

  1. Zorg voor de nodige documentatie: Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat je alle benodigde documenten hebt. Dit omvat het originele registratiecertificaat van de auto, een geldig identiteitsbewijs of paspoort, een bewijs van betaling van de belastingen en douanerechten, en eventuele andere relevante documenten.
  2. Bepaal de belastingen en douanerechten: Afhankelijk van de herkomst van de auto en je persoonlijke situatie, kunnen er verschillende belastingen en douanerechten van toepassing zijn. Raadpleeg een lokale belastingadviseur of de douaneautoriteiten om te bepalen welke kosten van toepassing zijn op jouw situatie.
  3. Technische inspectie: Voordat je de auto kunt registreren in Spanje, moet deze mogelijk een technische inspectie ondergaan om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de Spaanse veiligheids- en milieunormen. Deze inspectie kan worden uitgevoerd door een erkend keuringsstation.
  4. Registratie van de auto: Zodra de auto voldoet aan alle vereisten en belastingen en douanerechten zijn betaald, moet je de auto laten registreren bij de Spaanse verkeersautoriteit, bekend als de Dirección General de Tráfico (DGT). Je moet het registratieproces persoonlijk afhandelen bij een plaatselijk verkeerskantoor en alle vereiste documenten overleggen.
  5. Verkrijgen van Spaanse kentekenplaten: Na registratie ontvang je Spaanse kentekenplaten voor je auto. Deze moeten op de auto worden bevestigd voordat je legaal op Spaanse wegen kunt rijden.
  6. Verzekering: Het is verplicht om een geldige autoverzekering te hebben voordat je met de auto op de Spaanse wegen rijdt. Zorg ervoor dat je een verzekering afsluit die voldoet aan de Spaanse wetgeving.
  7. Houd rekening met lokale voorschriften: Houd er rekening mee dat de procedure voor het invoeren van een auto in Spanje kan verschillen afhankelijk van de regio waarin je woont. Het is verstandig om lokale autoriteiten te raadplegen of professioneel advies in te winnen om ervoor te zorgen dat je aan alle vereisten voldoet.

Door deze stappen te volgen en grondig onderzoek te doen naar de lokale voorschriften, kun je een auto succesvol invoeren in Spanje en legaal op de Spaanse wegen rijden.

Fotogalerij

Share

Maak een afspraak
WhatsApp