Facebook Instagram YouTube Tiktok

Laatste nieuws

San Miguel de Salinas - een verborgen juweeltje aan de Costa Blanca
18 jan 2024

San Miguel de Salinas - een verborgen juweeltje aan de Costa Blanca

In de schitterende regio van de Costa Blanca, waar de zon het hele jaar door schijnt en de Middellandse Zee zachtjes tegen de kust kabbelt, ligt het schilderachtige dorpje San Miguel de Salinas. 

Dit Spaanse juweeltje, verscholen tussen de heuvels en omgeven door adembenemende natuur, biedt een unieke mix van traditionele charme en moderne allure.

Geschiedenis en Cultuur

San Miguel de Salinas heeft diepe wortels die teruggaan tot de Romeinse tijd, wat zich weerspiegelt in de historische architectuur van de stad. Smalle geplaveide straatjes leiden naar het centrale plein, waar de imposante parochiekerk, de 'Iglesia de San Miguel Arcángel', trots staat. De kerk, met zijn indrukwekkende gevel en elegante klokkentoren, is een must-visit voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur.

Adembenemend Uitzicht

Een van de meest opvallende kenmerken van San Miguel de Salinas is het panoramische uitzicht dat het dorp biedt. Gelegen op een heuvelrug, kun je vanaf verschillende punten genieten van adembenemende vergezichten over de Middellandse Zee, de zoutmeren en de omliggende bergen. Vooral bij zonsondergang wordt de lucht gevuld met warme tinten, waardoor dit schilderachtige dorp een magische sfeer krijgt.

Lokale keuken

Een reis naar San Miguel de Salinas is niet compleet zonder te genieten van de heerlijke lokale keuken. De dorpstavernes serveren authentieke Spaanse gerechten, bereid met verse ingrediënten uit de regio. Probeer de beroemde paella, de lokale zeevruchten en de verfrissende sangria, en laat je smaakpapillen verwennen door de culinaire hoogstandjes van San Miguel de Salinas

Natuurlijke Schoonheid

Voor natuurliefhebbers biedt de omgeving van San Miguel de Salinas talloze mogelijkheden voor verkenning. Maak een wandeling door het nabijgelegen natuurpark 'Parque Natural de las Lagunas de La Mata y Torrevieja' en ontdek de diversiteit aan flora en fauna. De zoutmeren in de buurt zijn niet alleen pittoresk, maar hebben ook gezondheidsvoordelen vanwege de hoge concentratie mineralen in het water.

Traditionele Evenementen

San Miguel de Salinas viert het hele jaar door traditionele feesten en evenementen die de lokale cultuur weerspiegelen. Of je nu de levendige processies tijdens Semana Santa wilt ervaren of de kleurrijke Feria de Agosto bij wilt wonen, er is altijd iets te vieren in dit charmante dorp.

Wonen in San Miguel de Salinas

Voor degenen die de authentieke Spaanse levensstijl willen ervaren, biedt San Miguel de Salinas ook een aantrekkelijke mogelijkheid om zich te vestigen. Met een verscheidenheid aan woningen, van traditionele Spaanse villa's tot moderne appartementen, is er voor elk wat wils. De vriendelijke lokale bevolking en de ontspannen sfeer maken van San Miguel de Salinas een ideale plek om een nieuw hoofdstuk van je leven te beginnen.

In San Miguel de Salinas ontmoet de rijke geschiedenis de betoverende natuur, en dit alles onder de Spaanse zon. 


Of je nu op zoek bent naar culturele ontdekkingen, adembenemende uitzichten of gewoon ontspanning, dit verborgen juweeltje aan de Costa Blanca heeft het allemaal. Maak kennis met San Miguel de Salinas en laat je betoveren door de unieke charme van dit pittoreske dorp.

Fotogalerij

Share

Maak een afspraak
WhatsApp