Facebook Instagram YouTube Tiktok

Laatste nieuws

Successiebelasting
14 feb 2024

Successiebelasting

Profiteer van verlaagde successierechten in de Comunidad Valenciana

Heb je een woning in de prachtige regio van de Comunidad Valenciana? Dan hebben we geweldig nieuws voor jou! Vanaf 5 september '23 heeft de regering van de Valenciaanse gemeenschap een beslissing genomen die een positieve invloed zal hebben op de successierechten, waardoor erfgenamen kunnen profiteren van aanzienlijke belastingverlagingen.

Hoeveel ga je nu betalen?

Deze recente beslissing betekent dat erfgenamen slechts een belastingtarief van 1% zullen betalen bij het erven van onroerend goed. Dit is een opmerkelijke daling die bedoeld is om de lasten voor erfgenamen te verminderen en de overgang van eigendom binnen families te vergemakkelijken.

Wie zijn de begunstigden?

Deze gunstige verandering geldt met name voor erfgenamen die behoren tot de volgende categorieën:

  1. Kinderen: Of het nu gaat om directe kinderen of aangenomen kinderen, de nieuwe tarieven zijn bedoeld om het doorgeven van eigendommen aan volgende generaties te vergemakkelijken.
  2. Echtgeno(o)t(e): Partners die erfgenamen zijn, zullen ook profiteren van de verlaagde successierechten, waardoor de financiële lasten in een vaak moeilijke periode verminderd worden.
  3. Bloedverwanten in opgaande lijn: Deze categorie omvat ouders en grootouders, waardoor familie-eigendommen gemakkelijker en voordeliger kunnen worden doorgegeven.

Deze verlaging van successierechten is een welkome ontwikkeling voor degenen die bezitten en overwegen om hun eigendommen door te geven aan hun geliefden in de Comunidad Valenciana. 

Het biedt niet alleen financiële voordelen, maar bevordert ook een soepelere overgang van eigendom binnen families. 

Aarzel niet om contact op te nemen met lokale belastingadviseurs of notarissen om optimaal gebruik te maken van deze gunstige regeling.

Fotogalerij

Share


Eigenschappen

Maak een afspraak
WhatsApp