Facebook Instagram YouTube Tiktok

Laatste nieuws

Een Betoverend Kerst- en Nieuwjaarsfeest aan de Costa Blanca
28 nov 2023

Een Betoverend Kerst- en Nieuwjaarsfeest aan de Costa Blanca

De Costa Blanca, met zijn zonovergoten kustlijn en mediterrane charme, biedt een idyllische setting voor een onvergetelijke kerst- en nieuwjaarsviering. Hier op deze prachtige plek, waar de zeebries de geur van feestelijkheid draagt, worden traditie en warmte samengebracht voor een betoverende vakantie-ervaring.

1. Magische Kerstmarkten

Tijdens de kerstperiode komen de straten van steden en dorpen aan de Costa Blanca tot leven met betoverende kerstmarkten. Kleurrijke kraampjes bieden een overvloed aan ambachtelijke geschenken, lokale lekkernijen en prachtige decoraties. Geniet van de gezellige sfeer terwijl je langs twinkelende lichtjes wandelt en jezelf onderdompelt in de magie van het seizoen.

2. Traditionele Spaanse Kerstviering

Ontdek de unieke Spaanse kersttradities die de Costa Blanca zo bijzonder maken. Op kerstavond verzamelen gezinnen zich voor een feestelijke maaltijd, bekend als 'Nochebuena', met heerlijke gerechten zoals kalkoen, lamsvlees en de traditionele 'turrón' (nougat). Kerstdag zelf wordt vaak doorgebracht met familie en vrienden, genietend van elkaars gezelschap en heerlijk eten.

3. Vurige Nieuwjaarsviering

Terwijl de klokken middernacht slaan op oudejaarsavond, verlicht de Costa Blanca met een spectaculaire vuurwerkshow de nachtelijke hemel. Lokale gemeenschappen komen samen op pleinen en stranden om het nieuwe jaar te begroeten met opwinding en vuurwerk dat de kust verlicht. Dit is een moment van vreugde, vol goede wensen en de hoop op een prachtig nieuw jaar.

4. Strandwandelingen en Zonsondergangen op Nieuwjaarsdag

Op nieuwjaarsdag kun je deelnemen aan de lokale traditie van de "Nieuwjaarsduik" in de Middellandse Zee, of gewoon genieten van een rustgevende wandeling langs de prachtige stranden. De Costa Blanca staat bekend om zijn milde winterklimaat, waardoor het een perfecte bestemming is om het nieuwe jaar te beginnen met een verkwikkende zonsondergang aan de kust.

5. Culinaire Verwennerijen

Tijdens deze feestdagen kun je je smaakpapillen verwennen met heerlijke gerechten uit de lokale keuken. Proef de traditionele 'cava' (Spaanse mousserende wijn) en geniet van gastronomische ervaringen in de vele uitstekende restaurants die de regio te bieden heeft.

Of je nu kiest voor een ontspannen kerstvakantie met strandwandelingen en culinaire verwennerijen, of je jezelf onderdompelt in de lokale festiviteiten, een kerst- en nieuwjaarsviering aan de Costa Blanca belooft warmte, traditie en onvergetelijke momenten te bieden. Laat de magie van deze prachtige kust je hart verwarmen terwijl je het oude jaar afsluit en het nieuwe begroet. ¡Felices fiestas y próspero año nuevo! (Fijne feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar!)

Fotogalerij

Share

Maak een afspraak
WhatsApp