Facebook Instagram YouTube Tiktok

Laatste nieuws

Ontdek de levendige lokale markten in de regio van Ciudad Quesada aan de Costa Blanca
23 nov 2023

Ontdek de levendige lokale markten in de regio van Ciudad Quesada aan de Costa Blanca

De Costa Blanca is niet alleen betoverend vanwege haar prachtige stranden en mediterrane klimaat, maar ook dankzij de levendige lokale markten die de regio doorkruisen. Hier volgen enkele opvallende kenmerken van deze markten.

1. Een feest van kleur en smaak

Lokale ambachtslieden en verkopers komen samen om een scala aan producten aan te bieden, variërend van verse producten tot handgemaakte kunstwerken. Verwen je zintuigen met de kleurrijke kraampjes vol met verse groenten, fruit en bloemen. Proef de lokale lekkernijen, zoals olijven en regionale kazen, en geniet van de bruisende sfeer van deze markt.

2. Een overvloed aan Keuze

De lokale markten bieden een overvloed aan keuze. Van kleding en accessoires tot souvenirs en handgemaakte kunst, je zult zeker iets vinden dat je aanspreekt. De geur van versgebakken brood en lokale kruiden vult de lucht, waardoor het een onvergetelijke ervaring wordt voor alle zintuigen.

3. Authentieke Spaanse sferen

De markten ademen de authentieke Spaanse sferen, vol met kraampjes die lokale producten en ambachten aanbieden. Neem de tijd om over de markt te slenteren en geniet van de warme gastvrijheid van de lokale verkopers.

4. Markten van Guardamar del Segura: Een maritieme Twist

Guardamar del Segura, een charmante kustplaats in de buurt van Ciudad Quesada, staat bekend om zijn wekelijkse markten met een maritieme twist. Naast de gebruikelijke marktproducten vind je hier ook een overvloed aan zeevruchten en lokale specialiteiten. Proef de vers gevangen vis en geniet van de ontspannen sfeer van deze markten, die perfect passen bij de kustomgeving.


Of je nu op zoek bent naar verse producten, unieke souvenirs of gewoon wilt genieten van de lokale sfeer, de markten rond Ciudad Quesada bieden voor elk wat wils. Voeg deze kleurrijke markten toe aan je reisroute en ontdek de rijke diversiteit van de Costa Blanca.

We geven hierbij een selectie van de populairste markten aan de Costa Blanca Zuid

Maandag : Formentera de Segura, San Pedro del Pinatar, Santa Pola.

Dinsdag: Benijofar, Daya Nueva, Pilar de la Horadada, San Fulgencio

Woensdag: Algorfa, Callosa de Segura, La Mata, Guardamar del Segura (centro), San Miguel de Salinas

Donderdag: Gran Alacant, Urb. La Marina, Rojales,

Vrijdag: Dolores, Los Montesinos, Pilar de la Horadada, Torrevieja.

Zaterdag: Almoradi, Catral, Elche, Playa Flamenca. La Marina, Santa Pola

Zondag: Campo de Guardamar (Lemon Tree), Zoco (Algorfa).

Fotogalerij

Share

Maak een afspraak
WhatsApp