Facebook Instagram YouTube Tiktok

Laatste nieuws

CoBla vastgoed erkend en geregistreerd makelaar
4 nov 2023

CoBla vastgoed erkend en geregistreerd makelaar

Eindelijk heeft de Spaanse overheid de nodige stappen ondernomen om het beroep van makelaar te beschermen (op dit ogenblik Catalonië en Comunidad Valencia). Vanaf oktober 2023 moeten professionele makelaars een licentienummer hebben waarvoor ze 240u opleiding hebben moeten volgen met een examen. Ook dienen ze de nodige verzekeringen te kunnen voorleggen (burgerlijke aansprakelijkheid en borgstelling).

Het Register van Vastgoedmakelaars van Valencia is verplicht en heeft tot doel transparantie te bevorderen en de bescherming van gebruikers op het gebied van huisvesting te garanderen. 

Het garandeert de koper dat de makelaar in staat is om een efficiënte en kwaliteitsvolle service te bieden, aangezien het verklaart dat het beschikt over de juiste academische opleiding, ervaring in het vakgebied waarin het zich ontwikkelt en economische solvabiliteit.

In Valencia gevestigde natuurlijke of rechtspersonen die als makelaar in onroerend goed willen optreden, moeten zich in het register registreren.

Hieronder vindt u een kort overzicht te geven van enkele van de nieuwe wetten die van kracht zijn sinds 16 oktober 2023:

Iedereen die vastgoed aanbied, hetzij als individu, hetzij namens een bedrijf, gelegen in de Comunidad Valencia, inclusief Alicante, dient in het bezit te zijn van een RAICV-nummer. Dit geldt voor alle personen die vastgoed aanbieden binnen de Comunidad Valencia.

Om een RAICV-nummer te verkrijgen, dient u een specifieke opleiding te volgen, een zakelijke aanwezigheid in Spanje te hebben en te voldoen aan diverse waarborgen.

Dit betekent dat vanaf 16 oktober 2023 buitenlandse bedrijven niet langer Spaans vastgoed mogen aanbieden, zowel tijdens bezichtigingstrips als via websites, sociale media, of andere kanalen. Zelfs tijdens informatieve bijeenkomsten mogen geen vastgoedprojecten worden gepresenteerd. Deze regels zijn ook van toepassing op exposanten op vastgoedbeurzen.

Ter verduidelijking, een Belgisch BIV-nummer geeft u geen recht om Spaans vastgoed aan te bieden, ongeacht waar u opereert. Ook zelfstandige makelaars die voor vastgoedbedrijven werken, dienen te beschikken over een RAICV-nummer

Enkel makelaars die een RAICV nummer hebben zijn volledig in orde (dus niet het API nummer). Het API nummer bewijst enkel je studie als makelaar en dat je aangesloten bent bij de beroepsfederatie.

Het enige geldige nummer wordt uitgereikt door de comunidad Valencia en begint altijd met RAICV, gevolgd door een nummer! Ons RAIC nummer is RAICV229

  1. Registratienummer CoBla vastgoed : RAICV229
  2. Api number beroepsvereniging API N°516
  3. Verplichte beroepsaansprakelijkheidsverzekering :
  4. Verplichte borgverzekering :
  5. Ons openbaar toegankelijk adres : avenida Guatemala 33/9 03170 Ciudad Quesada

Wil je ook weten of jouw makelaar officieel geregistreerd is? Klik hier

3434 12

Fotogalerij

Share


Eigenschappen

Maak een afspraak
WhatsApp