Facebook Instagram YouTube Tiktok

Laatste nieuws

De betoverende schoonheid van de Costa Blanca en zijn prachtige stranden
25 okt 2023

De betoverende schoonheid van de Costa Blanca en zijn prachtige stranden

De Costa Blanca, gelegen aan de oostkust van Spanje, is een waar paradijs voor strandliefhebbers en zonaanbidders. Met zijn indrukwekkende 218 kilometer lange kustlijn, die bezaaid is met ontelbare prachtige stranden, is dit gebied een droombestemming voor iedereen die op zoek is naar zon, zee en ontspanning.

Maar de Costa Blanca heeft nog veel meer te bieden dan alleen zon en strand. Met zijn bevoorrechte klimaat, rijke geschiedenis, gastronomische hoogstandjes, heerlijke wijnen en talloze golfterreinen is dit een regio die echt voor iedereen iets te bieden heeft.

Bevoorrecht klimaat en zonneschijn:

Met maar liefst 2800 uren zon per jaar behoort de Costa Blanca tot een van de zonnigste regio's van Europa. De milde winters en warme zomers maken het een ideale bestemming voor het hele jaar door. Of je nu in de winter wilt genieten van aangename temperaturen of in de zomer wilt zonnebaden op prachtige stranden, de Costa Blanca heeft het allemaal.

Historische rijkdom:

Naast zijn natuurlijke schoonheid heeft de Costa Blanca ook een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. De regio is bezaaid met historische bezienswaardigheden, waaronder kastelen, forten en archeologische vindplaatsen. Een bezoek aan plaatsen zoals het kasteel van Santa Barbara in Alicante of de archeologische vindplaats van Lucentum biedt een fascinerende inkijk in het verleden van dit gebied.

Rijke gastronomie en heerlijke wijnen:

De Costa Blanca staat bekend om zijn uitstekende gastronomie. De mediterrane keuken met zijn verse vis, zeevruchten, olijfolie en lokale producten is een ware traktatie voor de smaakpapillen. Proef traditionele gerechten zoals paella, arroz a banda (rijstgerecht met vis) en caldero (rijstgerecht met schaaldieren) in een van de vele gezellige restaurants langs de kust. Vergezeld van een glas heerlijke lokale wijn, zoals de beroemde Alicante-variëteiten zoals Fondillón, Monastrell of Moscatel, wordt elke maaltijd een feest.

Golfterreinen voor liefhebbers van de sport:

Voor golfliefhebbers is de Costa Blanca een waar paradijs. Het gebied herbergt talloze golfbanen van wereldklasse, omgeven door prachtige landschappen en uitzichten op zee. Of je nu een ervaren golfer bent of gewoon wilt genieten van een ontspannen potje golf, er is voor elk niveau een geschikte baan te vinden.

Een Greep uit de Mooiste Stranden aan de Costa Blanca

De Costa Blanca, gelegen aan de oostelijke kust van Spanje, is een paradijs voor strandliefhebbers. Met zijn glinsterende turquoise wateren, gouden zandstranden en idyllische omgeving trekt deze regio jaarlijks talloze bezoekers. Als je van plan bent om de Costa Blanca te bezoeken en wilt weten welke stranden je absoluut niet mag missen, dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blog nemen we je mee op een reis langs enkele van de mooiste stranden aan de Costa Blanca.

Playa de Levante - Benidorm:

We beginnen onze reis met Playa de Levante in Benidorm, een van de meest populaire stranden van de Costa Blanca. Dit strand staat bekend om zijn bruisende sfeer, met een overvloed aan restaurants, bars en winkels langs de promenade. Het fijne zand en de kalme wateren maken het perfect voor gezinnen en zonaanbidders.

Playa de San Juan - Alicante:

Een paar kilometer ten noorden van Alicante ligt Playa de San Juan, een prachtig strand dat bekend staat om zijn uitgestrektheid en kristalheldere water. Met meer dan 7 kilometer aan goudkleurig zand is er genoeg ruimte voor iedereen. Het strand is goed onderhouden en biedt een scala aan voorzieningen, waaronder ligstoelen, parasols en strandbars.

Playa de la Mata - Torrevieja:

Verscholen tussen duinen en pijnbomen ligt Playa de la Mata, een rustig en schilderachtig strand in de buurt van Torrevieja. Dit strand is perfect voor natuurliefhebbers en mensen die op zoek zijn naar wat rust en stilte. Het lange, brede strand strekt zich uit over 2 kilometer en is ideaal voor een ontspannen wandeling langs de waterlijn.

Playa de la Zenia - Orihuela Costa:

Playa de la Zenia is een van de pareltjes van de Orihuela Costa. Dit prachtige strand wordt gekenmerkt door zijn heldere water en zachte, witte zand. Het heeft een uitstekende reputatie en is bekroond met de Blauwe Vlag, wat betekent dat het voldoet aan hoge milieunormen. Bovendien biedt het strand verschillende watersportmogelijkheden, zoals jetskiën en zeilen.

Playa el Carabassi - Elche:

Voor wie op zoek is naar een ongerept stukje paradijs, is Playa el Carabassi in Elche de perfecte keuze. Dit strand is omgeven door duinen en pijnbomen, en biedt een prachtige natuurlijke omgeving. Het water is helder en verleidelijk, en het strand zelf is schoon en goed onderhouden. Als je van rust en sereniteit houdt, is dit strand zeker een bezoek waard.

Playa de Guardamar - Guardamar del Segura:

Playa de Guardamar, gelegen in het charmante stadje Guardamar del Segura, is het prachtige zandstrand dat zich uitstrekt over ongeveer 11 kilometer. Het strand staat bekend om zijn fijne gouden zand en kristalhelder water. Het is een uitstekende bestemming voor strandliefhebbers en biedt faciliteiten zoals ligstoelen, parasols, strandbars en watersportactiviteiten.

Kortom:

De Costa Blanca is een plek die alles heeft voor een onvergetelijke vakantie. 

12 3434

Fotogalerij

Downloads

Downloaden

Video's

Share


Eigenschappen

Maak een afspraak
WhatsApp