Facebook Instagram YouTube Tiktok

Laatste nieuws

Het bestellen van een biertje
18 okt 2023

Het bestellen van een biertje

Het bestellen van een pintje bier in Spanje is een interessante ervaring, omdat de terminologie en gewoonten per regio kunnen variëren. 

Veel buitenlanders maken de fout om simpelweg "una cerveza" te bestellen, maar dit kan tot verwarring leiden, omdat dit geen specifieke maat of type bier aanduidt.

De meest gebruikelijke manier om een biertje te bestellen in Spanje is door te vragen om een "caña" (uitgesproken als canja). Dit is een biertje van de tap, doorgaans geserveerd in een glas van 200 ml. Het kan gepaard gaan met één (of twee) vingers schuim, afhankelijk van de locatie, maar vaak ook zonder schuim. In heel Spanje kun je gerust vragen om "una caña por favor."

Voor flesjes bier wordt in de meeste delen van Spanje de term "tercio" gebruikt.

Als je de voorkeur geeft aan een halve liter bier, populair bij Britse en Duitse vakantiegangers in Spanje, kun je vragen om een "jarra." Andere benamingen voor een halve liter bier kunnen "tanque" en "pinta" zijn, afhankelijk van de regio.

Voor liefhebbers van bier gemengd met limonade of "gaseosa" (een soort spuitwater), wordt dit in de meeste delen van Spanje een "clara" genoemd. Om een "clara" te krijgen, wordt meestal eerst limonade of gaseosa in een glas geschonken en vervolgens wordt het glas aangevuld met bier uit de fles of van de tap. De gebruikelijke verhouding is 4 delen limonade/gaseosa en 6 delen bier.

Dus, na het lezen van dit artikel ben je goed voorbereid om een pintje bier te bestellen in Spanje en kun je de juiste termen gebruiken, afhankelijk van je voorkeur en locatie. 

¡Salud! (Proost!)

Fotogalerij

Share


Eigenschappen

Maak een afspraak
WhatsApp