Facebook Instagram YouTube Tiktok

Laatste nieuws

Semana Santa of de paasweek
3 mrt 2024

Semana Santa of de paasweek

De Semana Santa van 2024 staat voor de deur, een van de meest verwachte en intrigerende festivals in Spanje. Van donderdag 27 maart (Witte Donderdag) tot en met zondag 31 maart (Paaszondag) zullen de straten van steden door het hele land bruisen van religieuze vieringen en processies.

Hoewel de officiële feestdagen alleen vallen op deze dagen, begint de Goede Week eigenlijk al op zondag 24 maart, met talloze processies die plaatsvinden in steden zoals Valencia, Alicante, Elche, Torrevieja en vele anderen.

De Semana Santa-processies zijn een diepgewortelde traditie en worden georganiseerd door hermandades of cofradias, katholieke broederschappen die verbonden zijn aan specifieke parochies. Deze processies, die soms uren duren, volgen zorgvuldig uitgestippelde routes door de stad en tonen verschillende paso's, of religieuze taferelen, aan het publiek.

De Semana Santa is niet alleen een religieus evenement, maar ook een periode waarin miljoenen Spanjaarden door het hele land reizen voor een welverdiende vakantie. Hoewel Andalusië traditioneel de populairste bestemming is, trekken ook de prachtige Middellandse Zeekust in de Valencia regio vele bezoekers aan.

Of je nu deelneemt aan de processies, geniet van de unieke sfeer of gewoon ontspant op een zonnig strand, de Semana Santa van 2024 belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor zowel de lokale bevolking als bezoekers uit het buitenland.


Fotogalerij

Share


Eigenschappen

Maak een afspraak
WhatsApp